Vårdnadstvist? Vi tillvaratar dina intressen!

RSS

Tips om vårdnadstvist

28 Oct 2020

En vårdnadstvist är en krävande process eftersom det handlar om ens barn, sig själv och ett före detta partner. Vår hemsida är enbart utformad med information för dig som befinner dig i en vårdnadstvist eller är på väg in i en. Det gäller att vara väl förbered så gå in och läs allt som vi har publicerat på den här hemsidan.

Att tänka på vid vårdnadstvist

24 Jun 2020

Att tänka på vid vårdnadstvist

När vårdnadstvisten är ett faktum väntar oftast en process som ibland kan vara jobbig och känslomässig, då det handlar om ens barn. Samtidigt som det är viktigt att kunna se klart och lägga eventuella konflikter åt sidan och försöka hitta en lösning som främst är bäst för barnets räkning.

Här är några punkter att tänka på:

  • En vårdnadstvist ska aldrig behöva drabba ett barn, utan barnets bästa ska beaktas i varje läge.
  • Barnet ifråga ska alltid får komma till tals. När det gäller barns egen vilja tas hänsyn till deras ålder och mognad. Rent generellt går därför att säga att ju äldre ett barn är desto mer hänsyn tas till barnets vilja.
  • Viktigt att tänka på är att barnet har rätt till sin egen uppfattning om båda föräldrarna. Det spelar ingen roll vad den ena föräldern anser om den andra i en konflikt utan barnen har rätt till sin egen åsikt.

Välkommen

Välkommen till Advokatfirman Defens! Vi är ditt ombud i vårdnadstvist och kan företräda dig i andra familjerättsärenden.

Kontakt

Advokatfirman Defens
Org.nr 556835–3204
Kornhamnstorg 57
111 27 Stockholm

Telefon: 08-24 26 10

E-post: [email protected]

Klicka här för direkt kontakt med våra advokater och jurister.

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Bra länkar

Brottsofferjouren

Ladda ner vår app

Som en av få advokatbyråer har vi en egen app där klienter bland annat kan chatta krypterat med oss. Ladda ner Defensappen på Appstore eller Google Play.

Defensappen på Appstore Defensappen på Google Play

Följ och gilla oss på Facebook

Vi hjälper dig igenom den rättsliga processen vid vårdnadstvist.