Specialister på vårdnadstvist - vi hjälper dig!

Kostnadsfri rådgivning

eller ring oss 08-24 26 10 för fri konsultation

RSS

Hantera stressen under en vårdnadstvist

2 Apr 2024

6 sätt att hantera stressen under vårdnadstvisten

Att gå igenom en vårdnadstvist är en av de mest stressfyllda upplevelserna en förälder kan möta. Konflikten, osäkerheten och rädslan för framtiden kan ta hårt på både fysisk och mental hälsa, men även den juridiska processen kan vara svår att hantera. 

Det är dock viktigt att komma ihåg att du inte är ensam, och det finns strategier för att hantera denna stress på ett hälsosamt sätt.

Här är 6 riktigt bra och vägledande steg och råd, baserat på våra samlade erfarenheter, för att navigera dig genom vårdnadstvisten:

Ta hand om dig själv fysiskt och mentalt

Detta är nog det allra viktigaste och bästa tipset av dom alla. Är du i mental balans blir vårdnadstvisten lättare att hantera.

Fysisk hälsa: Regelbunden motion kan verka under för att minska stress. Det behöver inte vara något intensivt; promenader, yoga eller lätt träning kan göra stor skillnad. Även näring spelar en stor roll. Att äta en balanserad kost hjälper till att hålla energinivåerna uppe och sänker stressnivåerna.

Mental hälsa: Meditation och mindfulness-övningar kan vara effektiva verktyg för att hantera stress. Dessa metoder hjälper dig att vara i nuet och minska oro för framtiden. Se även till att få tillräckligt med sömn, eftersom brist på vila kan förvärra stress och ångest.

Prata med enterapeut eller kurator

Att navigera i en vårdnadstvist kan väcka många komplexa känslor. Att prata med en terapeut eller kurator kan ge dig ett säkert utrymme att uttrycka dessa känslor och få professionellt stöd. Terapeuter kan även erbjuda strategier för att hantera stress och konflikter på ett konstruktivt sätt.

Gå med i en stödgrupp

Att dela erfarenheter och känslor med andra som går igenom liknande situationer kan vara oerhört läkande. Stödgrupper erbjuder en känsla av gemenskap och förståelse som kan vara svår att hitta annars. Dessa grupper kan även vara en källa till praktiska råd och tips från andra föräldrar.

Prata med barn om vårdnadstvisten

Det är viktigt att kommunicera med ditt barn på ett åldersanpassat sätt. Var ärlig men försök att skydda dem från konflikter och detaljer de inte kan hantera. Lyssna aktivt på deras frågor och ge dem utrymme att uttrycka sina känslor. Barn behöver känna sig säkra och älskade, oavsett familjesituationen.

Samarbeta med den andra föräldern

Fokusera på barnets bästa och försök att upprätthålla en respektfull kommunikation med den andra föräldern. Användning av samarbetsplattformar eller medlingstjänster kan underlätta kommunikationen och beslutsprocessen.

Personlig berättelse

Att dela din egen berättelse kan ge andra styrka och hopp. Genom att öppet prata om dina utmaningar, insikter och hur du har hanterat situationen kan du inspirera och hjälpa andra föräldrar i liknande situationer.

Kontakta oss för att få mer hjälp med din vårdnadstvist

Du ska veta att vi finns här för dig, redo att hjälpa dig med din vårdnadstvist på bästa möjliga sätt. På vår kontaktsida finns all information du behöver för nästa steg. 

Handledsskydd som rekommenderas av läkare

22 Dec 2023

Handledsskydd som rekommenderas av läkare

Handledsskydd spelar en avgörande roll i både förebyggande och återhämtande syften för personer som lider av handledsproblem eller vill undvika dem. Denna artikel kommer att utforska betydelsen av handledsskydd, deras användningsområden, skillnaderna mellan läkarrekommenderade och icke-rekommenderade skydd, samt ge exempel på två specifika produkter som rekommenderas av läkare.

Ännu mer information om handledsskydd finns på hemsidan handledsskydd.nu.

Vad är ett handledsskydd?

Handledsskydd är ortopediska stödapparater avsedda att ge stöd och stabilitet åt handleden. De används för att minska smärta, förhindra skador och främja läkning av befintliga skador. Dessa skydd kan variera i design, material och stödnivå, från enklare elastiska band till mer avancerade ortoser med styva inslag.

Funktioner och fördelar:

 1. Stöd och Stabilitet: Ger stöd åt svaga eller skadade handleder.
 2. Smärtlindring: Minskar smärta genom att stabilisera och avlasta handleden.
 3. Förebyggande av Skador: Skyddar mot överbelastning och stressrelaterade skador.
 4. Förbättrar Återhämtning: Hjälper till snabbare återhämtning efter skador eller operationer.

När behöver man handledsskydd?

Handledsskydd rekommenderas i flera olika situationer:

 1. Under Återhämtning: Efter skador som handledsfrakturer, stukningar eller operationer.
 2. För Kroniska Tillstånd: Vid tillstånd som karpaltunnelsyndrom eller tendinit.
 3. Förebyggande: För personer som utför upprepade rörelser som kan leda till överansträngning, som vid idrott eller datortypning.
 4. För Äldre: För att ge extra stöd då styrka och stabilitet kan minska med åldern.

Skillnad på läkarrekommenderade handledsskydd och andra skydd

Läkarrekommenderade handledsskydd skiljer sig från andra skydd på flera viktiga punkter:

 1. Kvalitet och material: De är oftast tillverkade av högre kvalitetsmaterial som är hållbara och hudvänliga.
 2. Ergonomisk design: Anpassade för att ge optimalt stöd samtidigt som de tillåter viss rörelsefrihet.
 3. Medicinskt testade: Dessa produkter har genomgått medicinska tester och studier för att säkerställa deras effektivitet.
 4. Anpassningsbarhet: Ofta justerbara för en personlig passform och komfort.

Exempel på läkarrekommenderade handledsskydd

1. OPTIVO Handledsskydd

Beskrivning: OPTIVO handledsskydd är designat för att ge optimalt stöd och komfort. Tillverkat med andningsbara material som minskar risken för hudirritation.

Användningsområden:

 • Förebyggande av skador vid sportaktiviteter eller arbete.
 • Återhämtning efter lätta till måttliga handledsskador.
 • Lindring av symtom vid kroniska tillstånd som karpaltunnelsyndrom.

2. SUPROhand

Beskrivning: SUPROhand handledsskydd är ett mer avancerat handledsskydd som kombinerar komfort och stabilitet. Det är särskilt lämpligt för personer som behöver högre nivå av stöd.

Användningsområden:

 • Stöd vid återhämtning efter allvarliga handledsskador eller operationer.
 • Långvarigt stöd för personer med kroniska tillstånd.
 • Förstärkt skydd för yrkesverksamma inom fysiskt krävande yrken.

Sammanfattning

Handledsskydd är ett viktigt hjälpmedel för personer som lider av handledsproblem eller vill förebygga dem. Läkarrekommenderade handledsskydd, som OPTIVO och SUPROhand, erbjuder överlägsen kvalitet, ergonomisk design och medicinskt beprövad effektivitet, vilket gör dem till ett utmärkt val för både förebyggande och terapeutiska syften. Genom att välja rätt handledsskydd kan man säkerställa både skydd och komfort, vilket bidrar till en bättre livskvalitet.

Tips om vårdnadstvist

28 Oct 2020

En vårdnadstvist är en krävande process eftersom det handlar om ens barn, sig själv och ett före detta partner. Vår hemsida är enbart utformad med information för dig som befinner dig i en vårdnadstvist eller är på väg in i en. Det gäller att vara väl förbered så gå in och läs allt som vi har publicerat på den här hemsidan.

Att tänka på vid vårdnadstvist

24 Jun 2020

Att tänka på vid vårdnadstvist

När vårdnadstvisten är ett faktum väntar oftast en process som ibland kan vara jobbig och känslomässig, då det handlar om ens barn. Samtidigt som det är viktigt att kunna se klart och lägga eventuella konflikter åt sidan och försöka hitta en lösning som främst är bäst för barnets räkning.

Här är några punkter att tänka på:

 • En vårdnadstvist ska aldrig behöva drabba ett barn, utan barnets bästa ska beaktas i varje läge.
 • Barnet ifråga ska alltid får komma till tals. När det gäller barns egen vilja tas hänsyn till deras ålder och mognad. Rent generellt går därför att säga att ju äldre ett barn är desto mer hänsyn tas till barnets vilja.
 • Viktigt att tänka på är att barnet har rätt till sin egen uppfattning om båda föräldrarna. Det spelar ingen roll vad den ena föräldern anser om den andra i en konflikt utan barnen har rätt till sin egen åsikt.

Vi finns här för dig

Välkommen till Advokatfirman Defens, en advokatfirma som specialiserat sig på vårdnadstvister och familjerättsliga ärenden. Din ställning som klient är vår främsta prioritet, och vi är hängivna åt att skydda dina intressen. Vi är alltid redo att bistå dig när du behöver oss.

Kontakta oss

Advokatfirman Defens
Org.nr 556835–3204

Telefon: 08-24 26 10

E-post: [email protected]

Klicka här för direkt kontakt med våra advokater och jurister.

Anmäl dig till nyhetsbrevet

Bra länkar

Brottsofferjouren

Brottsofferjouren är en ideell organisation som erbjuder stöd och rådgivning till brottsoffer, deras närstående samt vittnen. De arbetar för att ge hjälp och information, samt förmedla kontakt med relevanta myndigheter.

Vi hjälper dig igenom den rättsliga processen vid vårdnadstvist.